Domov » Po Ljubljani s podmladkom avstrijske ÖVP
25. februar 2017

Po Ljubljani s podmladkom avstrijske ÖVP

Mlada Slovenija je dejavna na mednarodnem področju in se povezuje s sorodnimi podmladki zunaj meja Slovenije. Še posebej smo veseli, ko nas prijatelji iz drugih držav obiščejo doma, kjer jim lahko razkažemo svojo domovino in podrobneje predstavimo slovensko kulturo, zgodovino in kuhinjo.

V četrtek, 23. februarja 2017, nas je v Ljubljani obiskal podmladek avstrijske ljudske stranke. Skupaj s Slovensko demokratsko mladino in Novo generacijo smo jih popeljali po državnem zboru Republike Slovenije. V poslanski skupini Nove Slovenije je avstrijsko delegacijo sprejela predsednica Ljudmila Novak, ki so ji z zanimanjem prisluhnili in jo povprašali o razmerah v slovenski politiki ter nevarnosti populizma, ki je v Avstriji mnogo bolj pereč kot pri nas, dotaknili pa so se tudi aktualnega vprašanja koroške deželne ustave in slovenske manjšine.

Sledil je ogled znamenitosti Ljubljane, ki ga je vodil predsednik Mlade Slovenije, Federico V. Potočnik, in z zanimivimi zgodbami predstavil slovenski značaj in zgodovino. Večer se je nadaljeval ob okušanju slovenskih tradicionalnih jedi, ki smo ga preživeli v zgovornem, sproščenem prijateljskem vzdušju. Prepričani smo, da se bodo v Slovenijo še vrnili.

Ogled državnega zbora. (Foto: M. Z.)

 

 

Skupna fotografija obiskovalcev iz podmladka avstrijske ljudske stranke, avstrijske veleposlanice v Sloveniji, MSi, SDM in NG SLS v državnem zboru. (Foto: M. Z.)

 

Nagovor predsednice NSi, Ljudmile Novak.

 

Večerni ogled Ljubljane s predsednikom MSi, Federicom V. Potočnikom.

 

Darilo Avstrijcev predsednici: koroški med.

 

Natisnite Deli to stran s prijatelji twitter Google Yahoo! E-mail this to a friend