Domov » Novo vodstvo MSi
4. april 2017

Novo vodstvo MSi

Mlada Slovenija je na svojem 17. kongresu izvolila novo vodstvo. Nov predsednik Mlade Slovenije je kot edini kandidat postal Matjaž Kosi. Na mestu predsednika je po dveh letih zamenjal Federica V. Potočnika. Na mesti podpredsednika sta bila izvoljena Tadeja Šuštar in Matej Hrast, na mesto generalne sekretarke pa Barbara Medic.

Matjža Kosi je v svojem kongresnem govoru sporočil, kje vidi podmladek NSi v naslednjih dveh letih vidi. »Naš namen je, da “ne proizvajamo” le poslancev in bodočih predsednikov, temveč mlade vzpodbudimo, da s pomočjo miselnosti krščanske demokracije najdejo svoj smisel v odraslem svetu.” Želi si povezovalnega delovanja vseh članov, podmladek pa bi rad videl kot homogeno celoto. “Le na tak način bomo v naših članih vzpodbudili ustvarjalnost in participacijo, Sloveniji pa s tem dali to, kar najbolj potrebuje.”

Sestava novih organov MSi, ki jih je izvolil 17. kongres Mlade Slovenije:

Predsednik: Matjaž Kosi

Podpredsednik: Matej Hrast

Podpredsednica: Tadeja Šuštar

Generalna sekretarka: Barbara Medic

Izvršilni odbor: Katja Berk Bevc, Janez Črešnar, Valentina Dimic, Aleksandar Dončev,Miha Horvat,  Bojana Petković, Aljaž Plevnik, Mitja Slavinec, Maja Šturbej, Miha Žižek.

Nadzorni odbor: Luka Čukajne, Lenart Rutar, Janez Stegnar.

Častno razsodišče: Tadej Murko, Marjeta Rutar, Jani Vaupotič.

 

Natisnite Deli to stran s prijatelji twitter Google Yahoo! E-mail this to a friend